Mijn werkwijze

Vaak wordt een online communicatie strategie een theoretische uiteenzetting van modellen en uitgebreide online interne- en externe analyses. Heel waardevol maar 9 van de 10 organisaties zitten daar niet op te wachten. Bestuurders of directie willen antwoord op hele andere vragen; Wat stel je voor/wat is je advies? Wat gaat het opleveren? Wat betekent dat voor de organisatie? Welk budget heb je hiervoor nodig? Ik heb antwoord op deze vragen. Niet alleen met het visie en missie document van de organisatie als basis maar ook met de antwoorden op de volgende vragen:

  • Waarom zijn jullie uniek?
  • Wat maakt jullie anders dan vergelijkbare organisaties?
  • Waarin zijn jullie relevant? Waar loopt je klant tegenaan, welk probleem los je op met je product of dienst?

Met deze informatie maak ik een praktisch uitvoerbaar plan. Dat is mijn werkwijze. Ik begin met een analyse, geef vervolgens advies wat anders kan en realiseer dit (alleen of samen met een team binnen de organisatie).


Analyse

Wat onderscheidt mij van andere communicatieadviseurs? Door mijn lange en brede ervaring in  uiteenlopende organisaties begrijp ik snel de uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd en kan ik bijdragen aan de realisatie van de organisatie doelstellingen.


Advies

Op basis van de analyse presenteer ik mijn bevindingen en ontwikkel ik een online communicatiestrategie. Welke boodschappen zijn via welke kanalen het meest geschikt om de doelgroep te bereiken, en hoe kun je de boodschappen het meest effectief overbrengen. Ik heb een grote theoretische kennis die ik omzet in een gedetailleerd en praktisch plan. Dit plan omvat kpi’s, een tijdlijn, verantwoordelijkheden, benodigde mensen/middelen en een budget. Ik streef naar meetbare verbeteringen en het plan is altijd resultaatgericht.


Realisatie

Naast advies kan ik ook ondersteunen bij de implementatie van de aanbevelingen. Ik maak een contentkalender, schrijf content, maak social media-posts, voer SEO-optimalisaties door, begeleid fotografen en video producenten en geef tips over tools die je kunt gebruiken om de voortgang te monitoren. Ik maak voortgangsrapportages van de communicatie-inspanningen en stuur indien nodig bij. Mijn doel is om klanten te helpen groeien op het gebied van online communicatie.Scroll naar boven